Ponturi pentru alegerea centralei termice pe gaz

Ponturi pentru alegerea centralei termice pe gaz
Magsan este magazinul de tehnico-sanitare din Cluj în care veți găsi centrale termice pe gaz, electrice, pe lemne sau peleți, pompe de căldură, boilere și radiatoare, panouri solare, dar și întreaga gamă de accesorii și articole sanitare.
Generalități

Sunt multe lucruri care trebuie luate în considerare atunci când achiziționați sau schimbați o centrală termică. Este important să treceți pe hârtie câteva aspecte care vă vor ajuta să decideți corect. Un sfat este să vă consultați cu un expert. La Magsan – magazinul tehnico-sanitare Cluj, vin foarte mulți proprietari de apartamente, birouri sau case rezidențiale, pentru a se informa asupra variantelor de încălzire. Procedați la fel, în localitățile de unde sunteți.

În acest articol ne vom ocupa în principal de centralele pe gaz. Haideți să parcurgem împreună câteva etape esențiale.

 

Cum aleg centrala potrivită pentru casa mea?

Sistemul de încălzire

În primul rând alegem o centrală termică în funcție de sistemul de încălzire. Dacă încălzim casa doar cu radiatoare, doar în pardoseală, sau vom practica încălzirea mixtă.

Sunt situații când centrala pe gaz este achiziționată pentru birouri sau apartamente în care se locuiește temporar. Aici, proprietarii optează de multe ori pentru un sistem cu centrală termică în combinație cu aparate de aer condiționat cu inverter. Astfel, rezolvă o problemă de confort termic care acoperă 365 de zile pe an.

Dimensiunea spațiului sau locuinței

Nu plecați să cumpărați o centrală termică pe gaz până nu aveți dimensiunea spațiului pe care trebuie să-l încălziți, până nu sunt numărate radiatoarele sau suprafața încălzită prin pardoseală. Dacă sunteți interesați de încălzirea în pardoseală, vă las un link aici, pentru a vizita secțiunea potrivita din magazinul tehnico-sanitare Cluj – Magsan.

 

De câtă apă caldă am nevoie?

Vom calcula necesarul de apă caldă. Nu e nevoie de știință, dar e nevoie să vă răspundeți la câteva întrebări:

  • vor fi situații când se vor face două dușuri simultan?
  • se va întâmpla să se spele două-trei farfurii la chiuveta din bucătărie, iar o altă persoană din casă să facă un duș fierbinte?

Gândiți-vă că debitul mediu pentru un duș este în jur de 12 litri pe minut. De exemplu, centrala termică Viessman Vitodens oferă 14 litri de apă fierbinte pe minut, ceea ce este perfect pentru această situație.

Izolația casei

Luați în calcul pierderile de căldură. Nu are rost să mai argumentez ce economii se fac la o casă cu izolație termică corectă. Oricum, veți configura puterea centralei în funcție de gradul de izolare a casei.

 

Magazinul tehnico-sanitare Cluj – Magsan vă sfătuiește să vă gândiți la viitor

Ceva ce multă lume nu ia în calcul. Cum arată viitorul apropiat sau chiar mediu? Familia se va mări? Există varianta să ne extindem spațiul – mai ales când locuim la casă? Răspunsurile corecte la aceste întrebări vă vor scuti de schimbarea prea rapidă a centralei termice, pentru că nu se va mai potrivi noilor cerințe.

Stabiliți un loc pentru centrală

Priviți casa înainte de a cumpăra o centrală pe gaz. Dacă vreți să ascundeți centrala în mobila de bucătărie, veți avea nevoie de un model mai mic.

Apoi, este important să stabiliți un loc unde aveți posibilitatea unei evacuări rapide, pentru a nu investi în sisteme suplimentare de ventilație.

Gândiți-vă câți bani puteți aloca

Cu bugetul stabilit și cu răspunsurile la întrebările de mai sus, puteți începe căutările. Din fericire, există multe companii care produc centrale termice pe gaz la o calitate foarte bună. Veți găsi variante pentru fiecare buget. Puteți vizita categoria noastră de centrale aici.

Întrebați la magazinul tehnico-sanitare Cluj – Magsan de garanția și service-ul centralelor termice pe gaz

O centrală nouă, modernă, o veți folosi foarte mulți ani. Asigurați-vă că există service autorizat, că sunt echipe în localitatea dvs sau măcar în apropiere. Nu veți dori ca, în plină iarnă, să priviți centrala ca pe un obiect rece, decorativ.

 

O primă concluzie

Dacă vi se pare complicat, dați-ne un telefon sau faceți o vizită la Magazinul Tehnico-Sanitare Cluj – Magsan. Un specialist de la noi va face lumină în această problemă. Pardon, căldură. Bineînțeles că ne putem auzi și la telefon, dacă sunteți din alte orașe sau e mai comod așa.

 

Alte variante de centrale termice

Pentru situațiile în care infrastructura de gaze nu este în apropiere sau nu vă doriți gaze, luați în calcul celelalte variante de centrale termice.

În principiu, o parte dintre ponturile de mai sus sunt valabile pentru orice tip de centrală. Este adevărat că sunt particularități de care trebuie să țineți cont, dar vom dezvolta subiectul într-un articol viitor.

Centralele electrice de la magazinul tehnico-sanitare Cluj

Centralele electrice câștigă din ce în ce mai multă popularitate, datorită capacității noilor tehnologii de a economisi energie. În plus, au devenit foarte eficiente energetic.
Apoi, rezolvă simplu problema poziționării acasă sau la sediu de firmă, nefiind nevoie de evacuarea gazelor.

O centrală electrică are atât de puține piese în mișcare, încât o face foarte durabilă, iar întreținerea este mai simplă. Puteți să vedeți modele aici.

Centrale pe lemne

O casă mare, o hală necesită o putere mare a centralei. De obicei găsim aceste puteri la centralele cu lemne și cu peleți.

În cazul centralelor cu lemne, luați în considerare și achiziționarea boilerelor sau a rezervoarelor de acumulare pentru apa caldă. Apoi vas de expansiune, coș de fum și alte câteva accesorii.

Dar odată rezolvate aceste investiții, veți beneficia de căldura caselor din basme.

Centrale cu peleți

Varianta comodă de la centralele cu lemne. Complet automatizate, unele cu sisteme de autocurățare, iar dacă atașați un rezervor exterior pentru peleți, pur și simplu uitați că aveți centrală. Scăpați și de construcția coșului de fum. Funcționează perfect cu un termostat, reducând substanțial consumul peleților. Față de anii trecuți, există o concurență foarte mare pe fabricarea peleților, așa că veți găsi o mulțime de variante pe piață: din rășinoase, foioase, paie, sălcii energetice…

Variante de centrale termice cu peleți găsiți în magazinul tehnico-sanitare – Magsan.

 

Un gând final

Există multe lucruri la care trebuie să vă gândiți atunci când investiți într-o centrală nouă. Țineți cont de sfaturile de mai sus. Bineînțeles că sunt generale, dar este important să bifați fiecare punct al listei noastre.

Rămânem la părerea că economia de bani, scăpatul de dureri de cap pe mai târziu, alegerea celei mai bune variante, toate acestea vin în urma unei discuții directe cu un specialist.

La Magazinul Tehnico-Sanitare Cluj – Magsan punem mare preț pe comunicarea cu clienții. Sunt detalii care vă pot scăpa, dar nu și unui expert de la noi.

Când puneți în casă o centrală nouă sau o schimbați pe cea veche, se aplică cel mai bine pontul croitorilor de stofe englezești: “Măsori de 5 ori și tai o singură dată”.

Iar asta o să vă încălzească negreșit!