De ce să aleg puffere sau rezervoare de acumulare Woody

Puffere sau rezervoare de acumulare Woody

Spuneam într-unul dintre articolele anterioare că, printre altele, vă vom face cunoștință și cu producătorii cu care lucrăm noi la Magsan – magazinul de tehnico-sanitare din Cluj; pentru că suntem mereu în căutare de calitate la prețuri corecte.

Brand-urile consacrate aproape că ne hipnotizează și de multe ori nu lărgim research-ul dincolo de rezonanța lor.

Însă, prin natura muncii noastre, prin feedack-ul constant pe care îl primim de la clienți sau de la firmele de instalații cu care lucrăm, am creionat colaborări și cu brand-uri mai tinere, în plină dezvoltare, care oferă calitate la standarde excepționale.

Astăzi vă facem cunoștință cu produsele de la Woody. Ca să fim practici, vă propunem să-i cunoașteți prin prezentarea pufferelor de la ei, mai ales că în ultima perioadă a crescut semnificativ numărul celor care trec la sisteme solare sau a celor care sunt puși pe economie atunci când vine vorba de încălzirea casei sau de procurarea apei calde menajere.

Ca să nu dublăm informația, am explicat în articolul din acest link ce este un rezervor de acumulare sau un puffer și cum ne putem folosi eficient de el în sistemul de încălzire și de stocare a apei calde menajere.

Deci aruncăm o privire asupra pufferelor sau a rezervoarelor de acumulare de la Woody, (https://www.magsan.ro/cu-serpentina-c-113_157/) din ce în ce mai folosite – în sistemele solare, cum spuneam, uneori la pompele de căldură, la încălzirea cu centralele pe combustibil solid – fie cu ardere clasică, fie cu cea inversă, chiar și la încălzirea cu peleți.

 

Volumele pufferelor sau a rezervoarelor de acumulare Woody

Fie că ne vom folosi de ele pentru nevoile rezidențiale, pentru pensiuni, case de vacanță, hoteluri sau în spațiile de producție, sedii de firme, Woody acoperă o paletă extinsă de dimensiuni: 300, 500, 800, 1000, 1500, 2000, 2500, 3000, 4000 chiar și 5000 L
Evident, le vom găsi la volume sub 300 de litri pentru spațiile rezidențiale mai mici sau pentru șederile ocazionale în casele de vacanță.

O variantă mare
  • Puffere fără serpentină

 

Proiectul de instalații pe care l-ați gândit pentru casă sau bussiness este doar să puteți stoca o cantitate mare de apă caldă, ca să o puteți recircula în instalații și după oprirea încălzirii? Folosiți doar cazan pe combustibil solid?

În această situație este de folos rezervorul de acumulare fără serpentină.

Prin această metodă măriți durata de exploatare a cazanului și faceți economii financiare semnificative. În funcție de volumul, de gradul de izolație al casei și de capacitatea centralei termice, veți găsi puffere Woody cu dimensiuni între 500 și 5000 de L, iar în funcție de proiect, cazanul poate reporni chiar și după câteva zile.

  • Puffere cu una sau două serpentine

 

Veți găsi la Woody rezervoare de acumulare care pot mixa, prin numărul de serpentine, sursele de energie de care dispuneți: cazane cu combustibil solid, gaz, electric, panouri solare, pompe de căldură… Și aici, ca și la pufferele fără serpentine, plaja de stocare este foarte largă, până la 5000 de litri.

 

Puffere igienice

Vom face o referire aparte la aceste tipuri de stocatoare de energie, pentru că se referă exclusiv la prepararea și stocarea igienică de apă caldă menajeră. În căutările noastre, le vom găsi notate HYG de la igienic. Vin în trei variante constructive: cu o singură serpentină, cu două sau cu trei serpentine, acesta din urmă fiind un stocator multi-energie. Sunt puffere de podea cu volume între 500 și 1500 de L.

Inutil să vă spunem că înlocuiesc în totalitate boilerele clasice.

Dar ce este special la aceste rezervoare de acumulare Woody și de ce se numesc igienice?

În primul rând, apa caldă menajeră se obține printr-o serpentină din oțel inoxidabil.

Apoi, chiar mai important, tubul (serpentina) este flexibil și de tip gofrat. În timpul preparării apei calde se produc vibrații în interiorul rezervorului, de la variațiile de presiune; iar flexibilitatea serpentinei face ca depunerile de calcar să nu adere pe suprafața ei.

Ca un plus, tehnologia gofrării aduce și avantaje termice semnificative, pentru că prin acest proces este crescută suprafața schimbului de căldură a serpentinei.

Deloc neglijabil, trebuie să știți că pufferele de la Woody pot fi utilate suplimentar cu rezistențe electrice de 3,4, 6, chiar și 7 kw – la această ultimă putere fiind necesară o racordare la rețeaua de 380 V.

 

Calitatea materialelor

Unul dintre motivele principale pentru care magazinul nostru a ales să lucreze cu cei de la Woody este calitatea excelentă a materialelor folosite.

Astfel, vom descoperi la aceste puffere o izolație detașabilă, poliuretanică, moale, de 10 cm, cu o densitate de 23Kg/m3 și rezistență la căldură.

Corpul rezervorului este fabricat din oțel de calitate înaltă S235JR, ce va asigura protecție sporită și garanție îndelungată.

Mai sus vă spuneam de serpentinele gofrate din oțel inoxidabil…

 

Mai ales “instalatorii știu de ce”

Să ai un număr mare de racorduri – intrări și ieșiri, toate cu filet interior, îți dă avantajul de a te conecta la cât mai multe surse de energie sau la alimentarea diverselor forme de încălzire.

În cazul în care gândim instalația de încălzire sau de producere a apei calde menajere complet automatizată, numărul de racorduri ne va permite să montăm toți senzorii de care avem nevoie.

În plus, producătorul a gândit amplasarea acestor racorduri astfel încât pufferul să poată fi montat chiar și în colțul camerei tehnice, un avantaj mai ales atunci când sunt probleme de spațiu.

Compania mare care produce pufferele Woody a ajuns la vârsta majoratului, depășind deja peste 20 de ani de experiență. Au dezvoltat spații de depozitare și de producție în Bulgaria și Germania, iar gama lor de produse confirmă deja în întreaga Europă: cazane de combustibil solid, pompe de căldură, panouri și sisteme solare, cazane industriale…

Aruncați un ochi și pe oferta magazinului nostru, dacă sunteți interesați de achiziționarea unui rezervor de acumulare sau puffer, cum îi spune mai simplu.

În eventualitatea în care nu găsiți listat la noi un model de care aveți nevoie, nu ezitați să ne anunțați și în cel mai scurt timp posibil veți intra în posesia lui.

Echipa noastră este mereu în căutare de echipamente pentru instalațiile sanitare, de furnizori serioși, de brand-uri noi care au început să confirme, pentru a vă putea oferi o gamă cât mai largă de produse care să vă ajute la echilibrarea unui buget de investiții în casă sau în firmă, sau a unui buget de reparații.